Kulturevenemang under 2017

Arab Arts Festival, 8-17 juli 2017

Ända sedan 1998, då den här festivalen för första gången lanserades, har den varit ett av de viktigaste arabiska konst och kulturella evenemangen i Liverpool samt för övrigt i hela Storbritannien. Grundarna, Liverpool Arabic Center och Bluecoat, är två föreningar som har vuxit kraftigt under de senaste åren och inkluderar viktiga konst-institutioner i staden under evenemanget. Målet är att sprida ett större medvetande och ett främjande av arabisk kultur i Liverpool och i resten av Storbritannien. Festivalen tilldelades slutligen, år 2010, efter att året innan ha varit nominerad för samma utmärkelse, priset av arabisk kultur och Society of British Centrum som ett mycket framstående bidrag till kunskap och förståelse av det arabiska folkets liv, samhälle och kultur i Storbritannien.

Fun Fair Düsseldof, 14-23 juli 2017

Düsseldorfs tivoli har en lång historia. Festligheterna tog först plats för 690 år sedan när den lokala vapenklubben St. Sebastianus började fira dagen för dess skyddshelgon. Evenemanget börjar med en av de största paraderna i Tyskland. Mer än 3000 personer tar sig igenom gatorna i Düsseldorf. Det finns uniformerade skyttar till häst och till fots, musikkårer och annan traditionsenlig utstyrsel. Idag är mässan en av de största inom utomhusfirandet i Tyskland. På grund av sin stora popularitet väntas omkring fyra miljoner besökare hitta sig till Düsseldorf för den 115:e upplagan av detta evenemang. Den historiska paraden är en av höjdpunkterna i tivolit i Düsseldorf och en av de största i hela Tyskland. Evenemanget är någonting hela familjen kan njuta av med, bland mycket annat, sina toppmoderna attraktioner och det skulle förstås inte vara en sann tysk festival utan öltältet med dess utklädda servitörer. Det finns också ett stort utbud av levande musik att lyssna till. En show av fyrverkerier äger rum både den första och den sista fredagen under Fun Fair Düsseldorf och är också dessa en av evenemangets höjdpunkter. Düsseldorfs himmel lyses upp med spektakulära fyrverkerier. Ett bra sätt att se fyrverkerierna är genom en båttur på floden Rhen.

Kulturevenemang under 2017

Popaganda Festival, 1-2 september 2017

Popaganda är en musikfestival i Stockholm som erbjuder både pop och rock. Från och med 2006 räknar denna festival årligen alternativt med en hel rad olika nationella och internationella uppträdanden. Popaganda lockar en varierad publik och har gjort sig ett namn genom sin avslappnade öppna atmosfär och sina festliga vibrationer. På Eriksdalsbadets poolcenter i södra Stockholm använder Popaganda den unika miljön till sin fördel och erbjuder mängder av olika shower i vattnet.

Iceland Airwaves Festival, 1-5 november 2017

Iceland Airwaves i Reykjavik hävdar sig att vara den ”friskaste” festivalen på jorden, och det är verkligen ett mycket ”friskt” evenemang, både temperaturmässigt och metaforiskt. Festivalen har genomförts ända sedan år 2000. Det är ett event som varar hela fem dagar med uppträdanden både från Island och resten av världen. Olika scener runt om i Reykjaviks centrum tar emot de mängder av konserter som utgör festivalen. Organisationen väntar i år runt 9000 besökare artister och press inräknat. Åldergränsen är 20 år och ett foto behövs för identifiering.